Annons:

Sök

Annons:

Ordföranden omvald – han fick stipendiet

Axel Gustavsson fick stipendiet i "Johan Berlins Minne". Foto: Pressbild

Ordföranden omvald – han fick stipendiet

Nyligen höll Vimmerby Tennisklubbs årsmöte. Ulf Berg omvaldes som ordförande och Axel Gustavsson fick stipendiet till "Johan Berlins Minne". 

Som brukligt delades stipendiet till "Johan Berlins Minne" ut vid tennisklubbens årsmöte. I år gick det till 13-årige Axel Gustavsson. 

Motiveringen löd: 

"Axelhar lagt ner mycket tid på träning och gjort stora framsteg både när det gäller teknik och taktik. Mycket träning i kombination med talang ger resultat. Axel började spela som sexåring i VTK:s minitennisgrupper. Han lockades till tennisen av sin storebror som också spelar. Men Axel spelar också fotboll och innebandy och har egentligen bara en ”ledig” kväll i veckan – ett tufft schema", står det att läsa.

Själv säger Axel Gustavsson så här:

– Men jag tycker nog att tennis är en av de roligare sporterna, men jag har inte beslutat mig för vilken sport jag kommer att satsa hårdare på i framtiden. Träningen på VTK är varierad och rolig, säger han.

Förra året vann Axel klubbmästerskapen på grusbana i klassen P13. Han tycker att backhand, forehand och volley fungerar bra men att serven är det som är svårast. Den stora idolen, både på och utanför banan, är Roger Federer.

Ulf Berg omvald

Vid årsmötet omvaldes Ulf Berg till ordförande för tennisklubben.

– Vi satsar mycket på barn och ungdom och har nu ca 120 barn/ungdom i träning två gånger i veckan och dessutom kö för att komma med. När det gäller motionärernas abonnemangsspel och vuxenträning har tillströmningen varit god och vi har inte märkt av någon konkurrens från det padel, vilket vi fruktade  tidigare. Det ser ut som båda sporterna kan fungera bra sida vid sida och kanske till och med öka intresset för racket-sport, säger Ulf Berg.

Klubbens ekonomi är god och ett stabilt resultat redovisades för år 2021.

– Som många föreningar är vi beroende av att näringslivet ställer upp som sponsorer, annonserar i våra matchprogram eller stödjer oss på annat sätt. Och jag vill passa på att tacka Vimmerbys näringsliv för allt stöd ni ger till vår ungdomsverksamhet, säger Ulf Berg.

Ungdomscup med 68 deltagare

På årsmötet delades också ett antal priser ut för tävlingar genomförda 2021. Årsmötet avslutades som vanligt med varm korv med bröd och trevlig samvaro i klubbens cafeteria. 

Helgen den 18 till 20 mars spelades VTK:s vårcup för ungdomar från tolv till 16 år. 68 deltagare, varav 30 flickor, spelade totalt över 100 matcher under tre dagar. Sammanlagt 18 klubbar var representerade de mest långväga kom från Stockholm och Göteborg.

– Allt fungerade bra tack vare att många föräldrar och andra vuxna ställde upp som funktionärer. På fredagskvällen spelades sista matcherna ungefär vid midnatt, säger Johan Nilsson, tränare för VTK och matchledare.

Axel Gustavsson vann första matchen, men mötte alltför tufft motstånd i nästa match och får ställa in siktet på nästa tävling. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: