Annons:

Sök

Annons:

Nu vill man väcka intresse för tomterna på Krönsmon – planerar event

Nu satsar kommunen på en "Krönsmondag" den 1 september i år. Foto: Vimmerby kommun

Nu vill man väcka intresse för tomterna på Krönsmon – planerar event

Det har varit rätt tyst kring Krönsmon en tid. Nu vill kommunen väcka intresse för tomterna genom en Krönsmondag i september. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Att intresset för tomterna på Krönsmon inte har varit särskilt stort på sistone är kanske inte så märkligt sett till den vikande konjunkturen och omvärldsläget.

Men just nu pågår ett arbete med att uppdatera skyltar och gränsutsättning på Krönsmon.

– På de nya skyltarna är fastighetsbeteckningar, tomtfakta och kontaktuppgifter i fokus. Vi har också sett till att de går i linje med kommunens nya grafiska profil, säger Sandra Lövsjö, mark- och exploateringsingenjör på gautkontoret, i ett pressmeddelande.

Rosa gränspinnar har satts ut så att det ska vara lättare att se var fastighetsgränserna går. Flera av fastigheterna kommer så småningom även att röjas från träd och sly.

– Vi har en del dialoger igång med flera intressenter, men läget i världen just nu gör ju att det är lite svårt att komma vidare. Jag känner att en del kollegor i länet upplever samma sak, säger Patric Engqvist, näringslivsstrateg på utvecklingsavdelningen.

Satsar på en Krönsmondag

I hopp om att väcka intresse planerar man nu också för event kallat "Krönsmondagen" den 1 september i år. 

– Syftet med Krönsmondagen är att företagare, näringsliv och andra som finner intresse i Krönsmons utbud ska kunna komma och träffa oss med flera på plats. Som en informationsdag med möjlighet till nätverkande, om man exempelvis går i tankar på expansion eller nyetablering och är nyfiken på vilka möjligheter Krönsmon har att erbjuda säger Patric Engqvist.

Fram till sista juni i år är markpriset på Krönsmon subventionerat till 130 kronor per kvadratmeter. Därefter återgår man till ordinarie prisnivå på 175 respektive 275 kronor kvadratmetern beroende på geografisk placering samt vilka byggnationsmöjligheter detaljplanen medger.

– Vi hoppas att Krönsmondagen ska fungera som en frisk fläkt, en möjlighet att våga ställa in siktet på framtiden. Det rådande omvärldsläget påverkar oss alla, men vi får inte glömma att det inte kommer vara för evigt. Så smått måste vi börja lyfta blicken och planera framåt, säger Sandra Lövsjö.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: