Annons:

Sök

Annons:

Luciaupprop från Rocka Sockorna-tjejerna – sprids på nätet

Luciaupprop från Rocka Sockorna-tjejerna sprids som en löpeld på nätet. Foto: RockEverySock

Luciaupprop från Rocka Sockorna-tjejerna – sprids på nätet

Personer med funktionsvariationer kan såklart vara Lucia. Det vill Rocka Sockorna-tjejen Nathea Anemyr från Storebro belysa. I ett inlägg på sociala medier har hon lagt upp en bild på sin syster, Noelle.
Nu sprids den på nätet.

Annons:

Inlägget har blivit delat av en mängd kända personer, däribland komikern Jonas Gardell. 

På sin Facebook skriver Gardell så här:

"... Låt oss hylla dom som aldrig blir tillfrågade att bära ljuskronan pga deras avvikande utseende eller funktionsvariation. Alla känner vi någon som inte vågat eller fått gå med i något luciatåg för att de är annorlunda på något sätt Inte passar in i normen för hur en lucia ska se ut... Tillsammans kan vi ändra vår syn på ''skönhet'' och vad som är vackert. Låt allas inre skönhet få sprida och hoppet. #spridljusintefördomar #jagärlucia Tack till rockeverysock som jag tagit bilden och texten från".

Jonas Gardells inlägg har delats av flera tusen och fått närmare 500 kommentarer.

"Trötta och förlegade ideal"

Det är inför Lucia som Nathea Anemyr publicerat bilden på sin syster Noelle Anemyr med ljuskrona i håret på RockEverySocks kanaler. 

Hon vill lyfta fram att alla, även de med funktionsvariationer, kan vara Lucia.

"Det borde inte vara en skönhetstävling om det vackraste ansiktet 2017. Kan vi här och nu ändra och utmana våra trötta förlegade ideal på vad skönhet är ? Låt oss hylla dom som aldrig blir tillfrågade att bära ljuskronan pga deras avvikande utseende eller funktionsvariation.Alla känner vi någon som inte vågat eller fått gått med i något luciatåg för att de är annorlunda på något sätt. Inte passar i normen för hur en lucia ska se ut . Därför vill jag och @elaineeksvard nu uppmana er alla att sprida ljus över de människor som fått stå i mörkret för länge !Tillsammans kan vi ändra på vår syn på "skönhet" och vad som är vackert . Låt allas inre skönhet få sprida ljuset och hoppet . Vi vill se alla härliga avvikande vackra Lucior, tomtar , stjärngossar där ute ni som så självklart borde synas", skriver hon till inlägget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: