Annons:

Sök

Annons:

I dag rockar hela Sverige sockorna

Nathea och Noelle Anemyr ligger bakom Rocka Sockorna-initiativet. Foto: Simon Henriksson

I dag rockar hela Sverige sockorna

I dag firas Downs Syndrom-dagen över hela världen. I Sverige gör vi det som vanligt på ett alldeles särskilt sätt – vi rockar sockorna. Initiativet kommer från Storebrotjejen Nathea Anemyr.

Annons:

Varje år föds cirka 100 barn i Sverige med Downs Syndrom. En av dem som föddes med en kromosom extra var Noelle Anemyr från Storebro. Sedan fem år tillbaka har hennes syster, Nathea, uppmanat sin omgivning att rocka sockarna för att hylla olikheter och uppmärksamma Downs Syndrom-dagen. 

Det började med Natheas klass – och därefter har initiativet minst sagt växt. Nuförtiden är det flera hundratusen från hela landet som rockar sockorna. Så här motiverade Nathea betydelsen av att rocka sockorna under förra året:

– För att visa alla att olikheter är bra och att det är vackert. Det är inget fel att vara annorlunda. Man ska inte gå på utseendet och man ska inte använda diagnoser som skällsord. Det är helt fel. 

Som vanligt kan du rocka sockorna med Dagens Vimmerby. Skicka in din bild till redaktion@dagensvimmerby.se och visa att du är för olikheter!

Klass 3 Emådalsskolan: 

Grundsärskolan, Vimar: 

Tina Engström:

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: