Annons:

Sök

Annons:

Nu släpper Nathea barnbok:

Nu släpper Nathea Anemyr snart sin första barnbok som handlar om henne och systern Noelle. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

Nu släpper Nathea barnbok: "Känns jätteviktigt"

Nathea Anemyr och Noelle Anemyr är systrar – men med helt olika förutsättningar. Nu vill Nathea skildra livet med Downs syndrom i en ny barnbok.
– Det känns jätteviktigt, säger hon.

Annons:

För allmänheten i Vimmerby kommun är nog Nathea Anemyr mycket känd för sin kamp för personer med Downs syndrom. I flera år har hon engagerat personer med Rocka Sockorna. Tonåringen blev också Årets Vimmerbybo redan som elvaåring för sitt arbete med att visa att olika är bra. 

Nu släpper Nathea Anemyr snart sin första barnbok. "Sockdrottningen i landet annorlunda" handlar om henne och hennes syster Noelle, som har Downs syndrom. Boken riktar sig till mindre barn.

– Jag har planerat den ganska länge. Det är en barnbok som till stor del handlar om mig och Noelle. Det är två systrar som bor i ett tråkigt land, men så finns landet annorlunda. De två systrarna med olika strumpor ändrar på folket i landet likadant. Det är väl vad jag kan säga utan att säga för mycket, berättar Nathea Anemyr.

Tillsammans med sin mamma och medförfattaren Andreas Hasselberg har hon jobbat med boken i ett års tid. Illustrationerna i boken är gjorda av Mia Fransson.

– Det är en väldigt enkel barnbok som alla barn kan läsa. Vem som helst kan läsa den, så är det tänkt.

"Vore jättekul"

Boken kommer att släppas i slutet av februari. Nathea hoppas att skolor och förskolor kommer att använda boken.

– Jag vill på ett roligt och pedagogiskt sätt visa de allra minsta att alla är olika och att olika är bra. Jag ville göra något för de minsta och då passade en barnbok bra.

Vad hoppas du att boken ska betyda?

– Det vore jättekul om det kan bli så att man får en större förståelse och att barn kanske inte ger konstiga blickar till den som är annorlunda.

Hur känns det att ha skrivit en barnbok?

– Häftigt och jättekul verkligen. Det är ett nytt sätt för mig att sprida kunskapen om att olika är bra och vackert till ännu yngre personer. Det kanske finns barn som inte riktigt förstår det här med att rocka sockorna, men som kan förstå det här. Det är ett sätt att fira olikheter på.

Dags 21 mars

Den 21 mars är det dags att rocka sockorna igen. Nathea Anemyr kommer förstås försöka få så många engagerade som möjligt även i år.

– Det ska bli kul. Jag kan inte säga vad, men något roligt blir det alltid, säger Nathea Anemyr.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: