Annons:

Sök

Annons:

  • Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse

    Robin Olsson, fritidsledare på Fabriken i Vimmerby, har varit med och renoverat musikstudion som ska fånga barn och ungdomars intresse. Foto: Ossian Mathiasson

  • Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse

    Nu finns alla möjligheter för ungdomar att spela in låtar och skivor i den toppmoderna musikstudion på Fabriken.

  • Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse

    Att få en mysig och trevlig stämning i musikstudion var högprioriterat när den gjordes om från grunden.

  • Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse

    Så här såg det ut under renoveringen i en del av musikstudion

  • Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse
  • Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse

Toppmodern musikstudio ska fånga ungdomars intresse

Allaktivitetshuset Fabrikens musikstudio har sjungit på sista versen i flera år. Den omfattande renoveringen och uppfräschningen ska leda till att barn och ungdomar vil skapa musik i större omfattning.
– Vi gör det för kommunens ungdomar. Många blir förvånade över hur fint det är. Det är som dag och natt mot hur det såg ut tidigare, säger fritidsledaren Robin Olsson.

Annons:

I december 2018 klev Robin Olsson in som ny fritidsledare på Allaktivitetshuset i Vimmerby och reflekterade snabbt över hur dålig standarden var i musikstudion i Fabrikens källare. 

– Det var tråkigt och inte särskilt mysigt att komma ner i studion. Det var som att man startade upp datorn för de som ville skapa musik och gick därifrån, säger Robin Olsson. 

Han kom med idén att renovera studion från scratch, riva ut det gamla och ge studion nytt liv med ny musikutrustning och nya möbler för tiotusentals kronor. 

– Vi gjorde renoveringen för att det ska vara mysigt att komma in i en studio, man ska trivas och kunna fokusera på musikskapandet, säger Robin Olsson och fortsätter:

– Produktionsprogrammet och all utrustning kostar givetvis mycket pengar. Att barn och ungdomar kan komma hit och skapa musik tillsammans är något som vi vill lyfta fram. Det gjorde att jag fick idén om att renovera studion. 

"Ett helt annat helhetsintryck"

Robin Olsson har gjort renoveringen tillsammans med Gabriel Munther och det var flera slitsamma och tuffa månader som gav ett positivt resultat. 

– I somras hade vi ett musikkollo som Gabriel höll i och allt skulle vara klart till dess. Det var slitsamt och det var långt ifrån fräscht när vi tog bort allt gammalt material. Möjligheterna fanns men jag såg inte dem för att det var så pass rörigt. Vi åkte till tippen ett par gånger. Vi har målat om samtliga väggar, spacklat igen alla håll, lagt in heltäckningsmatta, satt in ljuddämpare och införskaffat massa ny utrustning.

Vad säger du om resultatet?

– Det är jättekul att se förändringen och visa hur lite kan göra mycket. När det blir struktur får man ett helt annat helhetsintryck. Gabriel har varit drivande i projektet och utan honom hade det inte funkat. Jag har hjälpt till och han har sagt vad jag ska göra. 

"Vet inte hur den ser ut"

Olsson har hela tiden utgått från att musikstudion ska vara en mysig plats som man kan finna arbetsro i under flera timmar. 

– Det blir lätt att man bränner ett par timmar i studion och då ska det vara trevligt och mysigt. Arbetsmiljön för en musiker är a och o. Tanken är att man ska komma in i studion som både rutinerad musiker och nybörjare, ta fram ett instrument som funkar och spela musik. Folk vet om att studion finns men de vet nog inte hur den ser ut. 

Vad är förhoppningen att satsningen ska leda till?

– Förhoppningen är att barn och ungdomar får upp musikintresset, testar sig fram och kommer så långt att man släpper en låt. Det är barn och ungdomar mellan tio och 20 år som har förtur till musikstudion och hyran är gratis för dem. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: