Annons:

Sök

Annons:

Besök i galleri ledde till första gemensamma utställningen

Berit Emstrand och Lena Loiske ställer ut i CHG Ateljé & Galleri.
Foto: Privat

Besök i galleri ledde till första gemensamma utställningen

Berit Emstrand och Lena Loiske gick tillsammans på en utställning i CHG Ateljé & Galleri i Vimmerby. Det resulterade i en utställning med de båda konstnärerna, deras första gemensamma.

Annons:

I morgon lördag är det vernissage på nästa utställning i Vimmerbygalleriet på Storgatan. Den här gången visar Berit Emstrand från Mörlunda och Lena Loiske från Hultsfred verk tillsammans.

– Det är första gången vi har en gemensam utställning. Det ska bli roligt att göra det hos Ann-Marie Brushane, det är ett så mysigt galleri med fin inredning, säger Berit Emstrand.

– Det känns spännande! Jag har ju varit där på andra utställningar och tycker det är ett litet fint galleri med mer plats än man tror. Jag har så många tavlor och kunde inte välja så jag tog med mig nästan alla när vi skulle hänga i onsdags och tänkta att Mia fick skicka hem hälften, men alla fick plats, säger Lena Loiske.

Väldigt olika som konstnärer

Deras konst skiljer sig på fler än ett sätt, i synnerhet svarar Lena för mer starka färger, Berit för dova. Lena målar i akryl, Berit i akvarell. Däremot delar de båda intresset för naturen som de gärna avbildar på ett sätt som symboliserar var och en av dem.

– Vi kompletterar varandra bra, det ska bli spännande att se hur vi får ihop det. Konst upplevs ju så olika, därför är det kul att vi är väldigt olika, säger Berit kort innan utställningen hängdes.

– Det är roligt att vi är två. Det blir en bättre upplevelse för besökarna med lite olika stil, säger Lena.

Utställningen pågår till och med den 8 september.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: